Saturday, May 30, 2009

TagS

Posted by aisHa 'S' at 5/30/2009 08:24:00 AM 4 comments
Wah dah lama tak kena tag, kali ni di tag lagi oleh budak comey ni. Hee

1. How old are you?
21 nak masuk 22 tahun. Mak ai..Makin tua da ni.

2. Are you single?
Single n Available. Haha..

3. At what age do you think you’ll get married?
Dulu-dulu mase couple rancang 25 or 26. Sebab si dia cakap dia nak enjoy dulu.Sekarang ni da sinlge. So tak rancang la.Tapi 23 i baru habis diploma,agak2 bila nak kawin yer..? Malas la nak fikir.Blur-blur.

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
Well...Single, so tak tahu la. Tapi, i'm always dream for him.Ops...

5. If not, who do you want to marry?
Dia,dia dan Dia je yang saya mahu.

6. Who will be your bridesmaid or your bestman?
saya ade sorang kakak jer.2 abang...Nak jawab "tak tahu" boleh.?

7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
Kalau saya nak Beach pun, Kahwin nanti mesti cara tradisional gak.

8. Where do you plan to go for honeymoon?
Hah..? I terbayangkan pantai jer ni.Ntah tak tahu kat mana.

9. How many guest do you think you’ll invite?
Tak boleh dibilang dengan jari.Hehe

10. Will that include your exes?
Hurm...Tak tahu lagi.

11. How many layers of cake do you want?
Satu dah la.Simple is better.Tapi nak yang besar.Haha

12. When do you want to get married? Morning or evening?
Start from morning until night and to be continue for the next 6days.Gempak siot.

13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?
Mesti la sume lagu kahwin.Yang penting lagu P.Ramlee n Saloma.

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
Fine Dining

15. Champagne or red wine?
Sirap limau.Yang penting sKy juice mesti ada.

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Sebulan pas kahwin

17. Money or household items?
Money.Money.Money.Kah2.

18. How many kids would you like to have?
Oh no.Tak fikir pun sal ni.Tengok rezeki.Kalau dapat twins kan best.!!!

19. Will you record your honeymoon in DVD and CD?
Yes, InsyaAllah.

20. I want to know their wedding plan:
Izhan.
Aini.
Liana
AmyNo

Wednesday, May 27, 2009

Diorang blur kot time Exam.

Posted by aisHa 'S' at 5/27/2009 11:27:00 AM 6 comments
Berikut adalah Teknik menjawab yang pasti membuatkan anda gagal dalam peperiksaan semester ini.

1) Jangan libatkan "Bond" yang lain dalam Kimia.



2) Bukan Explain yang ini!.




3) "Expand" juga kadang-kala bukan bermaksud "menjarakkan".




4) Jangan meletakkan "faktor ajaib" lain dalam soalan fizik.




5) Jangan Tawakal dulu, baru usaha.




6) Terlalu permudahkan.




7) Pastikan anda benar-benar tahu menyelesaikan punca kuasa dua.




8) Jangan bias gender dalam Matematik!.




9) Terlalu "lurus" dalam soalan kimia.



Sumber : http://syafiqazuan.blogspot.com

p/s :- Nak post gak entry ni.Nak gelak kuat-kuat. KAH-KAH..... :D

Tuesday, May 26, 2009

Emosi.

Posted by aisHa 'S' at 5/26/2009 12:03:00 PM 0 comments


Perlu ke entry yang penuh beremosi.Yang menunjukkan perasaan yang kamu sedang rasai sekarang. Adakah kamu pasti semua orang memahami perasaan kamu dan merasai apa yang kamu rasa.? Aku malas nak buat entry yang beremosi.Sebab itu akan menunjukkan kelemahan aku lagi.Ya.Aku memang tak bagus macam kamu. Kalau aku beremosi aku memang teruk.Sangat teruk.!! Cukuplah aku sedar akan kelemahan aku.MEmang diakui kamu sangat bagus.Dan aku, sampai bila-bila pun akan tetap macam ni.Tidak akan berubah.Terima kasih buat kamu, sebab kamu betul-betul menyedarkan aku, tentang betapa aku ini tidak bagus malah jauh sekali ingin setanding kamu. Kamu hebat dan sangat disayangi.Jauh sekali aku.


"KITA SELALU INGINKAN YANG TERBAIK. TAPI KITA TAK MAMPU.
KITA NAK BUAT APA YANG ORANG LAIN BUAT, TAPI KITA TAK LARAT.
KITA NAK HEBAT MACAM ORANG LAIN HEBAT, TAPI TAK USAHA.
SUDAHNYA KITA TETAP KITA, TETAP TIDAK KEMANA."




Mampukah aku menjadi insan itu.?



Sesungguhnya harusku akui, segala kelebihan dan kekurangan setiap insan itu adalah atas kehendak Allah.



Boleh ker aku jadi macam ni.?


Insyaallah.Saya cuba.


* Disaat hati berkecamuk, dengar lagu yang mendamaikan sangat menyejukkan walau ia tak mampu memujuk hati kamu.
*Lagu ini juga yang mendamaikan,datang ketika aku sedang berperang dengan perasaan. Syukur, ada sesuatu yang dapat menenangkan ketika ini. Dapat dari blog sahabat baru. "Chomey".



Melihat Bintang
by Hafiz Hamidun

Bila mentari menyinar,
kurasa bahangnya membakar.

Bila mentari tunduk ke bumi,
kurasa diri ini sunyi...
tiada teman seorang diri.

Dalam kepekatan malam,
kulihat ada bintang-bintang kecil,
turut bersama.

Oh...indahnya ciptaan Tuhan,
pada yang mau memikirkan,
rahsia s'gala yang tercipta,
tersembunyi pada kurniaan rahmat-Nya...

Di sebalik terang sinar surya,
ada yang buta melihat dunia.
Namun pada malam yang gelita,
ada insan yang terus berdoa...

sYurga oh CINTA

Posted by aisHa 'S' at 5/26/2009 08:48:00 AM 1 comments


Bila aku buka blog HELIZA semua duk cerita sal syurga cinta ni. Duk kata best la. Ni yang aku jeles ni.Da berkurun tunggu cerita ni keluar, tup-tup bila keluar tak dapat nak tengok lak.
hurm.Ini tidak adil.Hee..Nak tengok gak. Adoi..Xpe, ada jodoh ngan heliza leh gak aku gi tengok cerita.I'll comingggg.....Kita terjah sama dia.

*Tak sabo nak tengok Heliza dalam cerita ni.


Ni page kat myspace saya,tetiba guna pic heliza lak.Apesal ntah.Tapi yang pastinya, kat pic heliza banyak lak kawan-kawan komen yer.Mengalahkan tuan tanah punya pic ni.Hurm.Iye la..Saya faham.Hehe...

Dialog dalam syurga cinta.
......................................................................................

"Syu..awak pernah bercinta?" "Pernah...cinta pada Allah, cinta pada Rasul, cinta pada keluarga, cinta pada teman2 dan yg paling penting cinta pada diri sendiri"
"kdg2 Allah sembunyikan matahari, didatangkan petir dan kilat, kita tertanya2 ke mana hilangnya matahari, rupa2nya Allah ingin memberi kita pelangi"
"andai seseorg itu hadir dalam hidup saya dan dia terpaksa meninggalkan saya krn sesuatu sebab..saya redha krn dia pernah membahagiakan saya.."
......................................................................................

Xtengok cerita lagi tapi da tahu dialog.Hehe..Ni cilok punye keleja ma... Nak tengok cerita ni,ada sesiapa mahu temankan saya tak.? :p

Hari ni kerja aku baca blog artis.Hee.Baca blog aqasha dan blog zed zaidi.Blog aqasha kata-kata dan ayat-ayat dia menarik la.Terus terjatuh pulak hatiku ini.Pergh...Da bagi link-link blog mereka di side bar ni.Tengok la kalau rajin.Tengah malas ni.Teringin nak tukar layout la.Tapi sayang lak.Adoi....

.....................................................................................

Sekarang ni aku tengah tergila-gilakan lagu ni.So nak layan lagu ni dulu.Hehe.Suka dengar playlist myspace aku.

Jason Mraz - Make It Mine

Wake up everyone
How can you sleep at a time like this
Unless the dreamer is the real you
Listen to your voice
The one that tells you to taste past the tip of your tongue
Leap and the net will appear

I don't wanna wake before
The dream is over
I'm gonna make it mine
Yes I, I know it
I'm gonna make it mine
Yes I'll make it all mine

I keep my life on a heavy rotation
Requesting that it's lifting you up, up, up, and away
And over to a table at the Graditude Café

And I am finally there
And all the angels they'll be singing
I, la la la I, la la la I, la la la la love this

Well I don't wanna break before
The tour is over
I'm gonna make it mine
Yes, I, I'll own it
I'm gonna make it mine
Yes, I'll make it all mine

And timing's everything
and this time there's plenty
I am balancing
Careful and steady
And reveling in energy that everyone's emitting

Well, I don't wanna wait no more
Oh, I wanna celebrate the whole world
I'm gonna make it mine
Oh yes I'm following your joy
I'm gonna make it mine
Because I, I am open
I'm gonna make it mine
That's why, I will show it
I'm gonna make it all mine
Gonna make, gonna make, gonna make
Gonna make it, make it, make it mine
Oh my, yes I'll make it all mine

Hebatkan..?

Posted by aisHa 'S' at 5/26/2009 07:54:00 AM 0 comments



Semalam dapat email lagi dr MSAR. Thanks a lot ya..WEll dalam banyak emel- emel banyak la benda menarik tertarik 'ko memang the bomb'. Tapi yang ni lah yang paling "i like" wa cakap lu.Huhu.
Gila lar mat-mat Salleh ni. Tapi kalau tak buat kerja pelik bukan diorang la kan..? huhu.. Apa-apa pun just nak kongsi video ni jer.Harap korang terhibur.Tak best tengok sorang-sorang kot.So kita share la kan.Sharing is Caring kan..?

__________________________________________

Thursday, May 21, 2009

Rupa vs Hati

Posted by aisHa 'S' at 5/21/2009 11:34:00 AM 7 comments

Salam....

Apa-apa Aje...Haa..kalau yang selalu tengok tv3 mesti tau kan rancangan ni... Hee...Hari tu aku ada la tengok rancangan ni, kebetulan diorang tengah bincang tentang pilihan pasangan. Persoalannya "Lelaki ke Perempuan yang memilih rupa..?".

Aku disini sekadar ingin memberi pendapat la, sebenarnya aku cuma terfikir, aku ni kategori yang mana. Well,kalau di ikutkan dari sejarah cintaku dulu-dulu, aku memilih atas dasar rupa ke hati..?

Heee... Sejujurnya, aku ni memandang rupa dulu kot, bak kata orang, dari mata jatuh ke hati. Lepas tu dalam masa yang sama, aku tengok hati juga la, Ye lah, kalo rupa cantik, tapi hatinya busuk, perangai teruk, baik tak yah kan.


Actually, aku bukan memilih rupa sangat pun, cuma bagi aku, bila aku tengok orang tu, pastu di hati ini mula ada getarannya, memang orang tu akan jadi perhatian aku la. Tak perlu hensem pun, cukup la bila mata aku tengok dia,aku jadi suka,jadi ada satu tarikan untuk aku tengok dia lagi.

Selalunya, aku lebih suka memerhati dalam diam tanpa seorang pun tahu, Hee... Lepas tu, kalo ada jodoh, mungkin aku kapel dengan orang itu kot. Kalau tidak, dia cuma sekadar jadi perhatian jer.Oh.!, adakah mungkin sebab tu lah kot aku masih single lagi erk..?



p/s :- Selalunya, orang yang kita perhatikan itu, tak pandang kita pun. Kebanyakannya mesti dah orang lain punyer. Tetapi, tanpa kita sedar, kita juga sedang diperhatikan. Jadi, anda semua, "JANGAN PANDANG BELAKANG.! ". Alangkah bahagianya diri jika orang yang kita cinta itu juga menyintai kita...

Sunday, May 17, 2009

Jaga2 dengan Anti Deodorant

Posted by aisHa 'S' at 5/17/2009 09:59:00 AM 2 comments


ALUMINIUM CHLORHYDRAAT DALAM DEODORANTS



Semoga bermanfaat dan mohon diinformasikan kepada teman yg [UTF-8?]lain…

Bagi yang pernah dapat sebagai reminder.
Artikel ini saya terima dari seorang teman di Belanda, yang
mendapatkannya dari seorang temannya yang masih kuliah dan bekerja di
salah satu rumah sakit di Rotterdam /Belanda. Artikel ini saya
terjemahkan dari bahasa Belanda kedalam bahasa Indonesia , kerana saya
berpendapat, bahwa banyak orang di Indonesia & Malaysia perlu membaca ini.

ALUMINIUM CHLORHYDRAAT DALAM DEODORANTS

Aluminium Chlorhydraat, untuk selanjutnya saya singkat menjadi AC.


AC terdapat dalam
Nivea Deodorant sensitive without alcohol dan juga
dalam
Dove Deodorant Silk Dry (tutup emas), tidak didalam Dove fresh
touch.


Baru2 ini saya menghadiri sebuah seminar tentang kanser payudara. Waktu
session tanya-jawab, saya mengajukan pertanyaan tentang mengapa bahagian
ketiak adalah tempat dimana paling sering perkembangan kanser payudara
terjadi.

Waktu itu pertanyaan saya tidak boleh dijawab. Selang beberapa waktu,
saya menerima pos, dimana ada keterangan/jawapan atas pertanyaan saya
tersebut diatas.
& nbsp;

Penyebab utama untuk kanser payudara adalah kerana pemakaian produk2
ANTI-TRANSPIRANTEN (= anti keringat /
ANTI PELUH)
Kebanyakan produk yang ada dipasaran merupakan kombinasi dari
anti-peluh dan deodorant.


Produk Deodorant sendiri tidak berbahaya.


Mohon periksa bahan2 apa saja yang tertera dikemasan produk2 deodorant
anti-keringat anda dirumah! Bila mereka mengandung AC, SEGERA BUANGLAH,
a.l.
Rexona dan Dove Deodorant.
Cuba menggunakan brand2 lain yang tidak mengandung bahan AC ini.

Alasannya adalah sederhana:


Hanya beberapa bahagian dari tubuh kita yang dapat mengeleminasi zat2
racun, iaitu bag, belakang lutut, belakang kuping, diantara kaki dan
ketiak. Zat2 racun ini dikeluarkan dalam bentuk keringat.

Produk2 anti-peluh mencegah peluh keluar. Dengan menggunakan
deodorant anti-peluh, zat2 racun tadi tidak bisa dikeluarkan dari
dalam tubuh, melainkan tertumpuk di kelenjar getah bening dibawah
lengan.


Asal kanser payudara kebanyakan ditemukan di area bahagian atas

payudara.

Lelaki tidak sepeka wanita terhadap type penyakit ini. Meskipun lelaki
menggunakan produk2 anti-keringat, bahan2 produk ini biasanya tinggal
melekat dipermukaan ketiak dan tidak langsung masuk kedalam kulit.

Kaum wanita yang setelah mencukur rambut ketiak langsung menggunakan
produk anti-keringat lebih banyak risikonya, kerana lewat luka2 kecil yg
mungkin terjadi akibat mencukur rambut ketiak tersebut, bahan2 kimia yang
ada dalam produk anti-keringat bisa lebih cepat masuk kedalam tubuh.

Tolong sebarkan perkara ini kepada semua lelaki dan perempuan yang anda
kenali. Kanser payudara kian hari mencapai jumlah yang membimbangkan.
Kalau lewat emel kita boleh menghindari sejumlah kejadian, maka kegiatan
ini tidak pernah merupakan buang waktu!


p/s : special thanks tu MSAR 4 the email..banyak info yang saya dapat dari email beliau.

Saturday, May 16, 2009

Apakah Warna Hari Lahir Anda?

Posted by aisHa 'S' at 5/16/2009 07:56:00 PM 0 comments
Nurul telah menggunakan Apakah Warna Hari Lahir Anda?

Warna Hari Lahir anda adalah Perang.

Sifat : Kamu seorang yang cukup aktif dan tak suka duduk diam saja. Pelbagai aktiviti yang dilakukan bagi memenuhi masa lapang. Sebagai seorang teman, kamu sentiasa menyokong tindakan positif teman-teman yang lain. Pun begitu, kamu sukar untuk didekati dan agak sombong jika tak boleh sesuaikan diri dengan seseorang. Dalam soal cinta, kamu mudah jatuh cinta. Tapi bila kamu sedar cinta kamu itu tidak berbalas, kamu cepat putus asa dan mengalah dengan mudah. Macam tu pulak? Seharusnya kamu perlu kikis sikap itu dan cuba berusaha untuk mengambil hati si dia. Mungkin 'rezeki' kamu untuk memilikinya nanti?

Jom tengok Apakah Warna Hari Lahir Anda?

p/s : Sesaja memain ni kat Facebook..Sama x erk ngan sikap saya..? Heee..Cam sama je...

Thursday, May 14, 2009

Lubang hidung...

Posted by aisHa 'S' at 5/14/2009 08:57:00 AM 3 comments
TERAPI PERNAFASAN UNTUK SAKIT KEPALA & KELETIHAN (BREATHING THERAPY FOR HEADACHE & TIREDNESS )


Kita memiliki
hidung berlubang disebelah kiri dan disebelah kanan. Apakah fungsinya sama untuk menarik dan membuang nafas ?
-

Sebenarnya fungsinya tidak sama dan dapat kita rasakan bedanya, sebelah kanan mewakili matahari (mengeluarkan panas ) dan sebelah kiri mewakili bulan (mengeluarkan dingin ).
-

Jika sakit kepala , cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit , sakit kepala akan sembuh .-

Jika anda merasa lelah , tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan . Lakukan ulang-alik . Tak lama kemudian, anda akan merasakan segar kembali. Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas, sehingga banyak sekali panas , lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin . -

Perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri , sehingga hatinya cepat menjadi dingin . Laki-laki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan , sehingga cepat sekali marah .

Apakah anda pernah memperhatikan pada saat bangun tidur, lubang hidung sebelah mana yang bernafas lebih cepat ? Sebelah kiri atau kanan ? Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat , anda akan merasa sangat lelah . Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas , anda akan merasa segar kembali dengan cepat.

Cara tersebut boleh diajarkan kepada anak-anak , tetapi kesannya akan lebih baik jika diterapkan kepada orang dewasa .-

Saya biasanya merasakan sakit kepala , dan rasanya perit . Kemudian saya berjumpa doktor dan beliau bergurau: "Anda akan sembuh jika berumah tangga !" Doktor itu tidak bicara kosong. Apa yang dia sampaikan adlah berdasarkan teori dan testimoni. Selama itu, setiap malam saya merasakan sakit kepala dan tidak dapat belajar. Saya mengambil obat , tetapi tidak sembuh .

Pada suatu malam, saya duduk bermeditasi dan menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas dengan lubang hidung sebelah kiri . Dalam kurang dari satu minggu , sakit kepala saya sembuh . Saya teruskan melakukannya selama 1 bulan, sejak malam itu sampai sekarang , sakit kepala saya tidak berulang lagi .
-

Ini adalah pengalaman saya sendiri . Saya beritahukan hal ini kepada orang lain, jika sakit kepala, cubalah cara tersebut kerana sangat efektif buat saya. Banyak orang lain telah mencubanya dan berhasil . Ini adalah terapi alam, tidak seperti makan ubat dalam jangka panjang yang memungkinkan ada kesan sampingannya. Jadi kenapa anda tidak mencubanya ? -

Dengan mempraktikkan terapi pernafasan ini secara betul (menarik dan mengeluarkan nafas), keadaan tubuh anda akan sangat tenang.


Credit to : M.S.A.R for the email.

Wednesday, May 13, 2009

Special date...

Posted by aisHa 'S' at 5/13/2009 03:28:00 PM 1 comments
YOU WILL NEVER SEE THIS AGAIN SO BE AWAKE WHEN IT HAPPENS.....



Subject: Mark Your Calendars

At five minutes and six seconds after 4 AM on the 7th of August this year, the time and date will be --

04:05:06 07/08/09. This will not happen again for a thousand years.

Happy Holiday ^_^

Posted by aisHa 'S' at 5/13/2009 07:36:00 AM 0 comments
Salam..Wah dah lama tak update. Actually hari-hari jenguk blog cuma agak kemalasan nak update. Hehe... Hari tu ada seorang teman bertanya, sudah habis exam belum.?, saya cakap dah, lepas tu dia tanya balik, kenapa tak update blog, saya cuma cakap. Ntah la, malas, tak tau nak cerita apa. So dia pun cakap, sama la kita. Heee..Sekarang ni da cuti..Lagi la malas nak ber"update". Hehehe.. Saya baru je sampai dekat rumah pukul 5pagi tadi. Tapi saya tak tidur, terus saya online blog dan tukar layout baru. Mesti ada yang heran kan, kenapa saya selalu tukar layout. Saya pn tak tahu nak cakap apa, saya ni susah sikit nak berpuas hati kalau bab layout ni. Tu yang suka tukar-tukar ni. Saya rasa tak best kot. Nanti kalo rajin tukar layout lagi.Huhu... Tak de keje lak pepagi ni kan. Well tercapai gak hajat untuk saya balik rumah..Heep heep Hooray...yahoo..Tapi saya kat rumah 2minggu jer. Nanti saya balik kL semula sebab saya join activiti short semester di kampus. Wah rajin betul.Nanti kita gi daki gunung ledang yer..Sape nak ikut..? Hahaha....Ngantoknyer.... Jom tido..zZzzzz
 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez