Sunday, November 30, 2008

BANJIR oh banjir

Posted by aisHa 'S' at 11/30/2008 06:10:00 PM 0 comments



video






hehe..malas nak story...

Wednesday, November 26, 2008

Karam

Posted by aisHa 'S' at 11/26/2008 04:46:00 PM 4 comments

Dapatkah putik kan menjadi bunga
Kiranya cuaca sering gerhana
Dapatkah kasih bersemi selamanya
Ataupun aku harus berserah kepadaNya
Yang Maha Esa

Mestikah ada satu perngorbanan
Sehingga terjadinya perpisahan
Kiranya itu satu permintaan
Perlukah kau dan ku merelakan

Kita hanya insan yang selalu mengharapkan
Suatu yang indah dalam percintaan
Di kala tiba dugaan mendatang
Aku kau tinggalkan

Karam aku di lautan duka
Bila wajahmu hilang di mata
Tiada berita mengubat rindu
Di kala sendu

Kubiarkan luka di hati berdarah
Sehingga kering dimamah mentari
Apakah salahku
Disakiti sebegini

Perlukah aku terus mengharapkan
Camar yang hilang kembali ke sarang
Apakah masih ada kerinduan
Yang tersimpan di hatimu sayang...


Kredit tu : Civic


p/ s: Memula aku ingat lagu ni lagu Hindustan..Sebab tajuk karam..penyanyi lak zabarjad..Sumpah xpernah lak aku dengar nama penyanyi ni..Tapi lagu ni pernah kot dengar masa muda-muda dulu..Hehe..Oit civic..Bangga la ko erk..Thanks for rekemankan lagu ni kat aku..Touching giler..Tapi aku senyum je dengar lagu ni..Hehe (+_+)

Monday, November 24, 2008

CINTA di lautan Lalang

Posted by aisHa 'S' at 11/24/2008 01:09:00 PM 4 comments

Bayangkanlah
Kudup yang sepi
Sendiri di lautan lalang

Bayangkanlah sengsara-digalas tatkala
Kelopaknya sedang mekar

Datang musim
Bersemarak harum
Sampai waktu
Peragakan hias

Hari bahagia hanyalah angan
Yang tak kesampaian
Mengundang tangis
Keluhan

*Begitulah diriku
Dapat kau umpamakan kekasih
Yang menangis tak terhenti
Didalam-oh

Begitulah diriku
Tiada gerangan siapa
Tempat nak ku mengadukan
Nasibku

Bayu berlagu
Berkumandang rintihan
Mungkinkah
Engkau ku nantikan
Mungkinkah kau
Pembawa sinaran



p/s : Lagu ni dah lama kot..Tapi aku baru nak hayati..hehehe.....Nothing to say...I'm STRONG...

Sunday, November 23, 2008

Alone itu Sendiri

Posted by aisHa 'S' at 11/23/2008 11:11:00 PM 2 comments

Ku lari ke hutan kemudian menyanyi ku
Ku lari ke pantai kemudian teriak ku
Sepi
Sepi dan sendiri aku benci
Aku ingin bingar...aku mau di pasar

Bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai!
Biar mengaduh sampai gaduh!
Aih...ada malaikat menyulam jaring labah-labah belang di tembok keraton putih
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya biar terdera
Atau aku harus lari ke hutan, belok ke pantai?


p/s: Kenapa sajak ini..? Sebab ia penuh bermakna buat aku...Kekosongan jiwa aku...Perasaan yang seakan sama puisi ini..Adakah yang masih mengerti...Aku BOSAN....!!!!..Tak suka cuti panjang..Time belajar nak cuti..time cuti nak belajar..ntah mana satu la ni kan.? pape pun layan puisis ni best gak..hehe....

Saturday, November 22, 2008

Pantai bergelora

Posted by aisHa 'S' at 11/22/2008 06:28:00 PM 5 comments
Lokasi : Pantai Air Tawar Besut, Terengganu..
Aku suka tengok pokok rhu yang ditanam tersusun macam tu..Seakan-akan melambai kedatangan manusia kesana..

Hari ni pukul 11 lebih aku pergi ke pantai sorang diri... Wajah2 orang yang sedang feeling down dan sedang menenangkan jiwa..hehe...Aku ingat aku nak nangis tadi..tapi air mata aku dah kering untuk menangis lagi...So dapat gi pantai adalah rahmat bagi aku bila aku sedang down di tahap kritikal...

Pantai itu indah..Well sekarang musim hujan...Walau aku pergi tu agak tengah hari,tapi langit tak la cerah sangat.Mendung jer...Dapat hiburkan hati ke pantai sangat best..Walau aku sesorang..hehe..tak mampu nak share ngan sape lagi perasaan aku ni..

video
video

Ni video masa kat pantai tu..well agak merbahaya sikit sebenarnya sebab ombak bergelora..tapi xde la besar sangat ombak tu..masih ditahap terkawal..tapi da tak selamat untuk mandi lagi..

Riak wajah orang yang sedang membawa diri..Ceh..Cam pape ntah aku ni...Kerinduan terhadap pantai yang amat melampau..


Tadi kan aku sempat selamatkan satu nyawa..hehe..Mase aku jejalan aku nampak la sekor makhluk Allah yang kecik dan kiut ni...ikan kecik ni sedang terkapai-kapai kat atas pasir..so aku lepaskan die ke pantai balik..Wah tenangnya jiwa...That's why aku suka pantai..Tak perlu di ungkap dengan bicara..keresahan hati dapat diubat dengan hembusan bayu sahaja...


Melihat kanak-kanak riang berlarian di tepian pantai membuat aku cemburu..Indahnya zaman kanak-kanak...Kalaulah aku boleh menjadi kanak-kanak itu...Ingin aku lari di sepanjang pantai... Lari dari semua kemelut yang melanda hati ini..Tapi realitinya..aku sudah dewasa kini...Kemana harus ku lari...ke hutan atau belok ke pantai..?




p/s : Dikala orang sedang menikmati cuti dengan gembiranya..Aku kenapa down giler...Sesungguhnya kerana die lagi...Hampir setahun..Tragedi tahun lepas berulang lagi...Die, kenapa kejam begini..?

Friday, November 21, 2008

Tagss lagii...hehehe

Posted by aisHa 'S' at 11/21/2008 10:35:00 AM 0 comments

*Here are the rules*

  1. 1. List these rules on your blog.
  2. Share 7 facts about yourself on your blog.
  3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.
  4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
  5. Link the person who tagged you.
  6. Leave a comment for each blogger.

2. 7even facts 'bout me
  • sangat2 rindukan my amuSy
  • aku sorang yang cepat mesra kalo kena gaya...
  • aku mudah tersenyum dekat orang...
  • bila orang baru kenal aku,dorang akan ingat aku ni sombong...
  • cepat tersentuh hati,mudah menangis,mudah melatah...
  • suka berangan..tapi tak usaha pun untuk dapatkan angan-angan tu..
  • suka on9 frenster,myspace and blogg....aku hantu internet..

3. 6ix unspectacular quirks about me
  • suka tengok wayang sesorang...
  • sangat-sangat ingin perhatian dari die...
  • sangat suka pergi ke pantai
  • suka memerhati gelagat orang yang sedang tension..
  • suka buat ikut kehendak hati...
  • aku sudah boleh berdiri di atas kaki sendiri..sifat keberanian aku dalam mencipta masalah semakin meyerlah..contohnye lepak di klcc sorang diri bila tension..kikiki....

4. 7even people to be tagged
  • misZ izzah
  • aneys
  • misZ cayah
  • iKa
  • sesaper je la..
  • malas nak list
  • xtau sape lagi...hehe

5. Link the person who tagged you
amyNo

Tuesday, November 18, 2008

Tag lagi...

Posted by aisHa 'S' at 11/18/2008 06:33:00 PM 0 comments

Thanks aNn sebab tag amusy..hehehe

-----------------------------------------------------------

Starting time : 5.50 p.m
Name : AishaH
Sisters : Kak Mie
Brothers : Angah,Achik.Abang Teh..AdeQ
Shoe size : 6 or 7
Height : 154cm
Where do you live : Besut, Terengganu

Time fly sesorang.Dr kL ke Kota Bharu jer...

Have you ever been on a plane : Yezza…Ngan family n kekadang Alone jer….hehehe…Last semester…
Swam in the ocean : Absolutely….Pernah pegi Pulau Perhentian..
Fallen asleep at school : Always..hehehe..kaki tido..
Broken someone’s heart : Yup…heeee…Ramai kot..
Fell off your chair : Always lor..Saya agak ganaz..hehe
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Hehe….Manyak kali da…
Saved e-mails : Yup..of coz…Terutama email dr amuSy..
What is your room like : White color..nak warna pink..tapi bila balik hari tu tengok2 bilik dah jadi warna putih da..huk..huk…
What’s right beside you: Nothing……
What is the last thing you ate : Mangga muda ngan Mamee kari…hehe
Chicken pox : After SPM..uuuu..sampai sekarang ada parut….
Sore throat : huh..???
Stitches : Nope…
Broken nose : Tak pernah…
Do you Believe in love at first sight : Of Coz..I have Been….
Like picnics : My favorite…Hantu picnic..

Who was/were...
The last person you danced with : Huh..SomeOne…
Last made you smile : Last Nite..Mesej ngan AmuSy's sisTer
You last yelled at : Nope….

Today did you…
Talked to someone you like : No….
Kissed anyone : Always kiss dak2 kecik yg aku dukung..Wangi..hehee
Get sick : Tak…Sihat jer…But inside…deep in my heart…cewah….
Talk to an ex : urm….da lame x talk with my amuSy
Miss someone : Yup…. mY superb Syuk amuSy…

Who do you really hate : Urm..xmo benci2 orang..tapi ade orang suka wat sakit hati ku ini….
Do you like your handwriting : No….xlawo
Are your toenails painted : Yup…pakai inai Makkah jer…
Whose bed others than yours you rather sleep in : Takde
What colour shirt are you wearing now : Owem
Are you a friendly person : Kekadang…Tengok keadaan n mood...
Do you have any pets : Xde..tp kat rumah ni byk haiwan peliharaan my dad…Burung, Ayam n Ikan..
Do you sleep with TV on : Kekadang….
What are you doing rite now : Taip tag ni…Chat with dr Urameshi.Thinking my amuSy..
Can you handle the truth : Yesz
Are you closer to your mother or father : Nope…Biasa2 jer…
Do you eat healthy : Yes…Suka makan Epal n buah-buahan lain…
Do you still have a picture of you and your ex : Yes….Mesti la..hehe
If you're having a bad day, who are you most likely to go to : Mesej my amuSy..Alone…Friends…
Are you loud or quite most of the time : Loud bile dikelilingi kekawan yg sekepala..Senyap apabila sendirian n moody..tgk waktu la kot..
Are you confident : No..aku seorang yg kelam kabut n xsuke jadi perhatian..aku tak suka cakap depan orang ramai…hehe

5 things I was doing 10 years ago :

· Kapel ngan my amuSy..ehem….

· study kat Politeknik Kota Kuala Terengganu

· ambik SPM

· jadi pengawas sekolah….

· Atlit sukan sekolah..Aku adalah “STAR”..ceh..hehehe

5 things I would do if I were a billionnaire :

· Beli kete IDAMAN

· Beli rumah BESAR

· KAWIN….???

· sHopping..hehe

· Bercuti…

5 of my bad habits :

· suke nangis

· suka buat orang marah

· cepat naik angin

· kelam kabut

· boros

5 places I’ve lived/living :

· Besut,Terengganu.

· Chendering Kuala Terengganu.

· Bangsar kL…

· Rumah ni jer…

· xpernah pindah randah…

5 people I tag :

· My fwen izzah…Sesape yang nk buat…

Saturday, November 8, 2008

2 dalam 1

Posted by aisHa 'S' at 11/08/2008 12:13:00 PM 4 comments

~ 2 HATI 1 CINTA
~ 2 JIWA 1 RASA
~ 2 PANDANGAN 1 TUJUAN
~ 2 HATI JADI 1
.
.
.
.
.

BUT

.
.
.
.
.
2 CINTA 1 MASA ???

p/s : Kenapa jadi macam ni yer..?? Persoalan yang memerlukan jawapan...
Aku selalu fikir tentang ini..
Tapi semua ini jadi mesti ada sebabnya...
Kenapa tidak ada kesetiaan...?
~ ABBY & NORMAN ~



Friday, November 7, 2008

L.O.V.E-LurV-Luv

Posted by aisHa 'S' at 11/07/2008 07:53:00 PM 5 comments

Love, love, love, love, love, love, love, love, love.
There's nothing you can do that can't be done.
.
.
.
.
.
.
CRY= SAD

+
+
+
+
+

SMILE = HAPPY

-
-
-
-
-

ME...???

p/s : Going to not Feeling Well...Damn...So SICK !!!

Fall Baby Fall

Posted by aisHa 'S' at 11/07/2008 04:46:00 PM 6 comments


If you just have faith
To let me be the man that I am
I'll always run back
To show you what words never can

I don't want to be the one
just to love then lose

Let 'em fall baby fall
Just like the rain washes it all
If the tears will help you to heal
All that is real
All that is wrong
Let 'em fall baby fall

If you'll trust that I'm
gonna stay true
even when I'm gone
You don't have to worry
'cause I'll always be the
man that you want

And I don't want to be the one
just to love then lose

Let 'em fall baby fall
Just like the rain washes it all
If the tears will help you to heal
All that is real
All that is wrong

As your world spins around
Feet never touch the ground
Always hurting inside
Hiding behind the sun
waiting still for the love
but it all seems so right

Fall
Just like the rain washes it all
If the tears will help you to heal
All that is real
All that is wrong
Let 'em fall baby fall

Just like the rain washes it all
If the tears will help you to heal
All that is real
All that is wrong
Let 'em fall baby fall


*************************************
Location : Level 9 UniKL City Campus
Time : 4.59 p.m

Hari ni aku takde final paper. So aku datang ke kampus untuk buat assignment. Namun matlamat aku terbantut bila aku bizi dengan on9 jer...Aku baca blog ni dan terus jumpa lagu ni..Lagu ni sebenarnya dari lelaki kepada perempuan..tapi aku tak kisah la aku suke dengar..So aku post jer.. Assignment ntah kemana.. Tadi aku call kawan aku izzah..Aku tak tau kenapa aku call die, dalam kepala aku terbayangkan die jer...Aku rase nak sembang ngan die je masa tu.tapi panggilan tak bersambut..Aku dapat mesej je dari die.. So aku mesej jer ngan die... Well apa dalam kepala aku sekarang ni yer..?? Aku pun tak tau tengah pk apa... Mood aku hari ni okay jer..da dapat jawapan da kenapa aku down sangat lately ni..PMS betul...adeh...So aku nak sambung wat assignment da...Adios.

Mutiara kata :

3 Things in Life that gone will never come Back :
TIME, WORDS & OPPORTUNITY !
3 Things in Life that should never be Lost :
HOPE, LOVE & FRIENDS...

p/s : ni mesej yang aku dapat dr izzah..hehe..Thanks kawan sbb sudi temankan kawan mu ini..sorry sebab banyak menyusahkan..So happy have a friends like you...

Monday, November 3, 2008

Final E.X.A.M...!!!

Posted by aisHa 'S' at 11/03/2008 11:17:00 PM 4 comments

Hari ni merupakan hari pertama aku final..Subjek statistik..Ahh..aku tak suke math..kenapa yer...ishk..!!! So td aku harap aku lulus jer... Orang lain target A..aku lak target lulus..cam hampeh pun ada..aku pun xtau kenapa..nak gi final ari ni macam-macam perasaan ada... Kecewa, terkilan.sedih.tak puas hati.!!! sume benda tak kena..Kalo mase kt poli dulu, bila final still mampu tersenyum lagi,tp sejak kat unikl, final akan membuatkan aku takut.

Dulu aku semangat jer..tp skrg semangat aku hilang...Dulu,bila final study ngan giler kentang.tp sekarang study ala kadar untuk cukup syarat jer.pastu nak pointer tinggi..Ntah pape la aku ni.. Aku tak mintak lebih, cuma inginkan perhatian dari orang-orang tertentu. Ntah la...


Jadual final aku

Monday (3 Nov 2008) - Statistic.
Wednesday (5 Nov 2008) - Pengajian Islam.
Monday ( 10 Nov 2008) - Programming Language.
- Basic Graphic Design.

Tiap kali final kat unikl,aku mesti rindu dekat kekawan aku kat poli dulu.Aku rindu suasana study kitorang dulu. Aku rindu suasana Final dekat sana.Perasaan takut dan berdebar perjuangan dulu. Kat sini aku tak rase apa.Kosong....Keliru....Dulu masa final kitorang mesti sungguh-sungguh.study sampai tak tidur. study sambil mesej. Doakan kejayaan masing-masing. Kejayaan orang disana yang juga sedang berjuang.tapi kat cini.? Time final pun masing-masing nak moody. Aku terasa sampai makan diri.sampai menumpahkan air mata untuk kawan-kawan. Aku memang sensitif, bila kawan-kawan tak pedulikan aku, aku da terasa.tapi aku pendam..Kenapa.? aku suka memendam rasa macam ni.sebab aku luah pun takde guna.. Masa kat poli dulu time final kami masih happy.Sume tension tapi kami masih boleh gembira.. study dengan baik...Kenapa kat cini aku tak boleh macam tu.Aku masih lagi tak tau apa nak buat.... Aku perlukan kawan-kawan..Aku perlukan support..KENAPA..KENAPA..KENAPA...????

Aku masih tak boleh terima perubahan kat cini ker..? dekat poli study sesama walau tempat tinggal asing-asing...dekat cini duduk sesama tapi study sendiri-sendiri..Maybe aku tak boleh ikut cara study yang macam ni kot...Sebab aku mungkin da biasa dengan kawan-kawan dulu, yang study sesama..

Dulu kitorang study dengan tulis sume note dekat kertas A4..pastu tampal kat dinding..Kat cini tak boleh buat macam tu...study baca sesorang...Aku tak tau nak buat macam mana...kalau study reramai mesti banyak main...Ntah la..aku tak tau nak kate apa... Mungkin aku belum jumpa cara yang sesuai dengan aku.Tapi akan aku tetap teruskan perjuangan ini. Semoga aku tak patah semangat dengan sepenuhnya....Dulu dan sekarang banyak bezanya..aku cuma perlu terima perubahan...!!!




1st day final !!! Aku suka baju nie :)
1st time pakai mcm ni..so aku da decide ni fesyen tuk sem 3 nanti..
wah2 giler demand..tp what u care..aku beli kot..huhu..

Topi ni pengubat duka lara ku..hehe
Pemberi semangat di saat genting ini...
Thanks ya...

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez