Wednesday, February 4, 2009

Salahkan aku..?

Posted by aisHa 'S' at 2/04/2009 07:39:00 AM
Hari ni, aku bangun pagi dengan dikejutkan oleh 1mesej. Tertera nombor telefon je, nombor pantai timur. So aku agak kawan-kawan lama jer. Tapi aku memang ingat nombor tu, cuma aku tak tahu siapa tuan empunya diri. Mesej dari dia, "Bangun-bangun, buangkan selimut anda itu". Aku da naik hairan da, siapa la pulak hantar mesej macam tu pagi- pagi ni.? Aku cuma balas, "oit, sapo ni.?". Pastu aku tengok ada lagi 1mesej dari dia, pukul 12.30a.m tadi. Dalam mesej tu dia cakap, "saya kembali unutk bertanya khabar". Aku pukul 11 da tidur wei.!! Mesej yang dia balas, "awak mungkin dah lupakan saya, saya orang yang tinggal depan rumah nurul, durian mas."
Aku terkejut, aku tak balas pun mesej dia. Terus aku mesej kawan aku tu, aku tanya dia, ada bagi nombor aku kat budak ni tak.? Lepas tu aku pesan balik, tolonglah, jangan bagi nombor aku dekat orang lain.. Aku tak puas hati kawan aku buat aku macam ni. Ahh, aku da pesan kot jangan bagi nombor aku dekat orang lain. Kenapa kawan aku buat aku macam ni..?

Mood aku terus hilang pagi-pagi lagi. Pukul 6.30a.m baru tadi. Aku sebenarnya dah lupa, macam mana persahabatan aku dengan dia berakhir. Lepas aku pergi mandi baru aku ingat sikit-sikit, sebenarnya aku tak pernah benci dia dan kami tak gaduh pun, cuma aku tak dapat terima dia, tak ada keserasian.Aku dah lupa kot kat dia. Tetiba muncul balik. Aku tak faham. Lelaki-lelaki yang pernah aku kenal hampir semua muncul balik dalam hidup aku lepas dah beberapa tahun pergi. Untuk apa datang balik ??? Untuk menjadi kawan..? Maaf la, aku tak boleh la nak jadi kawan. Kejam kan aku..? Ya! Aku kejam. Aku bukan kawan yang baik.

Masa aku semester 1, XX yang belajar kat sarawak hantar mesej. Memula hantar mesej baik je. Cakap puji-puji je, konon aku la yang baik, aku lah itu, aku lah ini. Wei, aku bukan budak lagi la. Tak payah puji-puji, aku memang tak boleh terima orang yang pernah tipu aku. Nak jadi kawan pun aku tak boleh. Sorry, hati aku memang keras!

Semester 2, my 1st XX... Mintak nombor aku melalui seorang kawan. Syukur kawan aku tu amanah. dia bagi nombor budak tu kat aku. Dan aku la yang hantar mesej dekat dia. Tapi dia tak kenal aku.Sebab aku tak bagitahu pun nama aku. Sekali je aku mesej dia. Cukup la untuk aku recall balik sejarah cinta kami ulu-dulu. 1st couple yang tak pernah ada kata putus pun. Dulu masa sekolah aku yang mintak kami jadi kawan, bila aku tahu yang dia da ada awek lain. Tapi sekarang dia nak kembali jadi kawan. So aku tak nak..Sorry jugak la yer..Aku simpan lagi nombor ko. Jangan risau.

Semester 3, budak ni pulak muncul..? Aku tak faham. Dan aku juga tak faham kenapa aku tak begitu gembira diorang muncul balik..? Sombongkah aku.? Emosi sangatkah aku..? Ntah. Aku tak dapat jawapan. Sekarang aku sedang berdebar, adakah seorang lagi insan itu akan muncul..??

6.45a.m, Dapat mesej dari adeq, Ah,syukur dalam kemelut jiwa ini, masih ada insan yang ingat dekat aku dan buat aku senyum kembali. Apa mimpi dia hantar mesej kat aku pagi-pagi ni erk. Tengah happy sangat kot. Thanks adeq. Jutaan terima kasih sebab buat hati akak lega bila baca mesej dari adeq.

*Syuk tolong nurul...

16 comments on "Salahkan aku..?"

MISTA SYAH on February 4, 2009 at 11:54 AM said...

KAWAN IS THE BIG MEANING....SO PIKIRKAN DAN SELAMAT BERAMAL.....

aisHa 'S' on February 4, 2009 at 12:08 PM said...

Kawan ada byk maksudnot for this friend..
ini akan buat jiwa aku jadi makin kaco ko tau...
Eleh macam la ko xrase pe yg aku rasa kan..?
ko lagi byk pengalaman..

MISTA SYAH on February 4, 2009 at 12:18 PM said...

so belajar lah dari pengalaman...itu sahaja rujukan kita.....hidup nie tak der buku teks.....just al-quran&hadis beserta pengalaman jer buku kita....hehehehehehehehe

aisHa 'S' on February 4, 2009 at 12:25 PM said...

Pengalaman aku mengatakan xperlu berkawan lagi..
nanti sejarah mungkin berulang..
hehe....
xmo la..
aku tak nak jadi si bodoh yg dulu lagi..
aku nk jd, aku yg kini...
ceh..
ayat poyo..
tp tu la....
sbb pengalaman la aku xnk jd 'kawan'..
sbb kite tak tau niat orang kn..
mesti die da tanye kwn aku sal aku..
so aku pn xtau lg pe yg kwn aku cite kt die smpi die nk anta msj kt aku lak ni...
jd keputusan akn diambil bile da tau cerita sebenar....
harap maklum!!!
*Sick,Sad,Mad.

MISTA SYAH on February 4, 2009 at 12:32 PM said...

hehehehehehhe...all decision is in your hand.....so lu pikir la sendiri.....tiada sapa leh paksa....tapi kalau aku cukup sekadar kawan....pasal kawan biat +++++++++++ lover biar 4 hehehehehehehehe tapi 4 tue la hampeh....so im fuck love....i hope u not like me fuck love.....u must have a love....

aisHa 'S' on February 4, 2009 at 12:35 PM said...

weh..cakap kasar kat sini lak..
aku banned ko kang...
weh..
i'm waiting for a love k..
aku xputus asa sal tu..
huhu....
ko jgn ego la..
aku tau ko perlukan cinta dan kasih sayang..
tp, ego ko tu yg buat ko cmni...
cuba jgn memilih sgt..
sekeh2 pale tu kang..

MISTA SYAH on February 4, 2009 at 12:38 PM said...

hahahahahaha....aku tak ego...kalau aku ego aku naik moto ego dah ahakz....aku dah mual ngan kata2 sayang....aku lebih memerlukan kasih sayang abang,kakak dan adik2......cinta kalau tak der pown tak per....gua tak heran kalau tak der cinta.....abang,kakak dan adik2 lagi penting pada aku...second baru friends...cinta no ....hahahahahaha....ko sure lover first kan hehehehehe

aisHa 'S' on February 4, 2009 at 12:44 PM said...

kalau aku lovers 1st da lama aku mati sbb cinta aku hilang..
aku family 1st..tp aku xtunjuk je..
family selalu dihati..
aku hidup,aku bangkit, aku bangun dan masih bertahan sbb family la..
aku xnk jd si 'bodoh'.
Dengan family pn bleh love gak la...
kawan pn penting.sbb time aku ssh kawan la yg dtg tlg..
cuma bkn 'kawan' yg itu...Hehe...
You know what i mean..
nnti la..kalo terbuka ati aku nk jd kawan ngan dia aku okay je...
cuma skrg aku xsuke org tau no aku sbb, aku xsuke bile ada org anta2 msj nk sembang ngan aku.. ko tau aku rase boring sgt kot...

tp ada kawan-kawan yg tertentu sgt aku perlukan..
yg aku cari..dan mmg aku nak ramai kwn..Kawan yg IKHLAS..
Aku syg kwn2 aku..Aku sanggup ssh utk kwn2... xD

*toing-toing....

MISTA SYAH on February 4, 2009 at 12:46 PM said...

sanggup susah untuk kekawan ek...aper kata ko ganti tempat aku masa meeting karang hehehehehehehehe susahkan diri untuk kawan ko sowang nie hehehehehe

aisHa 'S' on February 4, 2009 at 12:49 PM said...

BOLEH-BOLEH..okay..
weh ko xsuke gi meeting ker.>?
aku suke ada meeting..cuma aku penat..
sbb kena bt report..
kah2

ko mcm nak laga-lagakan aku jer..
nnti kan orang ckp aku ni gila kuasa lak...
haha...nanti aku ganti ko gi meeting..
boleh la aku krongker semua jawatan..

MISTA SYAH on February 4, 2009 at 12:51 PM said...

giler kuasa gak budak nie hehehehehe...tak yah....arie nie aku ketua meeting (chair man)...so aku kena dtg...tak yah susah-susah

aisHa 'S' on February 4, 2009 at 12:54 PM said...

Wah hebat kawan aku yg ni..
Chair man..
nnti ko balas dendam nk mrah2 n kerah2 org je keje....

Bagus2..
aku harap group kita bangkit sem ni..
moga semua dpt 3 pointer ke atas..
aku doakan..
moga kita sama-sam berjaya dan sama-sama bangkit n kerjasama.

p/s : Tolong aku..subjek accounting..aku xbuat keje ni..aku tak faham dan semangat aku da luntur sket..aku da mula malas..
oh, semangat mana ko hilang..
hehe

MISTA SYAH on February 4, 2009 at 12:56 PM said...

semangat tue pergi main ice skating kot...cuba ko cari semangat ko kat sunway...jumpa kot nanti hehehehehehehe

aisHa 'S' on February 4, 2009 at 1:00 PM said...

Wah..korang la ni ajar aku pelik2..
sakit2 badan gi main ice skating..
haha..
xpe2 semangat aku da datang balik..
Senang je nk dpt semangat..
ingat orang yg tersyang(family, etc)...
hehe..
aku harap ko pn jgn asyik pk mslh org je..
pk sal diri ko gak..

MISTA SYAH on February 4, 2009 at 1:05 PM said...

entah la....aku always pikir pasal adik aku jer...sowang kat hospital tak kuar lagi....sowang ader masalah cinta...sowang lagi asyik nak duit jer...pegi clubing jer...pening aku......aku just nak tgk adik aku berjaya jer

aisHa 'S' on February 4, 2009 at 1:08 PM said...

ko terlalu manjakan dorang sgt....
sbb tu dorang jd cmtu..
ko kena bg dorang rasa ssh sket..
dorang laki kot..
bkn budak2 lg...
sume nk bergantung kt ko je...
hbis diri ko cmne..
family ko..?
da la weh..
class nak habis da ni..
ntah pape je..
dlm class men blog..
kantoi ngan madam bru tau..

jgn lupa mlm ni aku upload pic n cerita sal ice skating lak..

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez