Thursday, June 25, 2009

Cinta Pertama.

Posted by aisHa 'S' at 6/25/2009 11:18:00 PM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


*Sekarang dah pukul 11malam.Aku sekarang sedang mendowndload lagu-lagu nasyid.
BETUL...Nasyid...Sekarang aku suka dengar lagu Muhasabah Cinta. Tapi malam ni aku nak kumpul lagu-lagu nasyid yang jarang-jarang aku dengar. Semestinya berkaitan dengan Cinta. Hehe...Nak bagi kekuatan sikit kat jiwa aku ni ha...Tak nak down-down sangat. Tengah duk layan youtube jumpa la satu doa ni.Ayat-ayat doa ni dah selalu kita tengok kan.Kalau tak pernah tengok pergi kat iLUVislam.Banyak madah-madah puitis dan ayat-ayat yang best.Hehe..Dalam minggu ni aku banyak layan lagu nasyid pula, boleh terjatuh cinta dengan lagu muhasabah cinta pun sebab kakak kepada seseorang itu letak lagu ni dekat friendster dia.Aku layan dan terus jatuh cinta pula.Hehe...



Macam mana boleh tergerak hati nak downdload lagu-lagu nasyid pula ni.? Sebenarnya ini gara-gara aku tengah blog walking ke blog sahabat kepada sahabat kepada kawan aku.Lepas tu baca punya baca punya baca, sahabat itu post tentang lagu ni, acctually sebelum ni aku pernah dengar lagu ni, cuma kali ni aku berkesempatan mendowndload lagu dia.Haha..Aku nak korang pula layan lagu ni.



Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi

Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Allah, Subhanallah … Allah, Subhanallah
Allah, Subhanallah … Allah, Subahanallah

Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan
Beruntung bagi yang mensucikan-Nya
Merugi bagi yang mengotori-Nya … Subhanallah

.........................................................
p/s: Lagu-lagu nasyid sangat berkesan bila aku dengar ketika aku down dan sedih gila. Memang akan rasa tenang sangat jiwa ini.

6 comments on "Cinta Pertama."

Nazrul COLOURS™ on June 26, 2009 at 12:25 AM said...

sayunya.

mE n mysELf on June 26, 2009 at 11:28 AM said...

ececeh.
bagosnye dye.
i luv it too.
(;

mrberett on June 26, 2009 at 4:19 PM said...

sesungguhnya banyak hikmah disebalik kejadian matahari itu..sam2 kita renungkan =)

gadiskecil on June 30, 2009 at 12:40 AM said...

lagu demi matahari tue mmg sllu di gunakan utk program2 motivasi..
mmg best lagu tue..sy siap hafal ngn gaya dia skali..

encik ariff on July 1, 2009 at 8:32 PM said...

lagu 1st tu mnarik.

aisHa 'S' on July 4, 2009 at 8:58 PM said...

Encik Ariff: yg first tu doa je..bkn lagu...anyway thanks sbb sudi jengsh blog saya...

Gadis kecil: how's life.? ari tu pun sy dengar masa program untukmu wanita juga...mmg best.tp xde la sampai hafal gaya...

Berret:setiap kejadian dan ciptaan tuhan memng ada hikmahnya.

Nazrul:sangat2 sayu..huhu..kesepian..

me n myself: kejap bagus jap tak bagus.tak tahu la nk jadi apa.

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez