Saturday, November 22, 2008

Pantai bergelora

Posted by aisHa 'S' at 11/22/2008 06:28:00 PM
Lokasi : Pantai Air Tawar Besut, Terengganu..
Aku suka tengok pokok rhu yang ditanam tersusun macam tu..Seakan-akan melambai kedatangan manusia kesana..

Hari ni pukul 11 lebih aku pergi ke pantai sorang diri... Wajah2 orang yang sedang feeling down dan sedang menenangkan jiwa..hehe...Aku ingat aku nak nangis tadi..tapi air mata aku dah kering untuk menangis lagi...So dapat gi pantai adalah rahmat bagi aku bila aku sedang down di tahap kritikal...

Pantai itu indah..Well sekarang musim hujan...Walau aku pergi tu agak tengah hari,tapi langit tak la cerah sangat.Mendung jer...Dapat hiburkan hati ke pantai sangat best..Walau aku sesorang..hehe..tak mampu nak share ngan sape lagi perasaan aku ni..

video
video

Ni video masa kat pantai tu..well agak merbahaya sikit sebenarnya sebab ombak bergelora..tapi xde la besar sangat ombak tu..masih ditahap terkawal..tapi da tak selamat untuk mandi lagi..

Riak wajah orang yang sedang membawa diri..Ceh..Cam pape ntah aku ni...Kerinduan terhadap pantai yang amat melampau..


Tadi kan aku sempat selamatkan satu nyawa..hehe..Mase aku jejalan aku nampak la sekor makhluk Allah yang kecik dan kiut ni...ikan kecik ni sedang terkapai-kapai kat atas pasir..so aku lepaskan die ke pantai balik..Wah tenangnya jiwa...That's why aku suka pantai..Tak perlu di ungkap dengan bicara..keresahan hati dapat diubat dengan hembusan bayu sahaja...


Melihat kanak-kanak riang berlarian di tepian pantai membuat aku cemburu..Indahnya zaman kanak-kanak...Kalaulah aku boleh menjadi kanak-kanak itu...Ingin aku lari di sepanjang pantai... Lari dari semua kemelut yang melanda hati ini..Tapi realitinya..aku sudah dewasa kini...Kemana harus ku lari...ke hutan atau belok ke pantai..?




p/s : Dikala orang sedang menikmati cuti dengan gembiranya..Aku kenapa down giler...Sesungguhnya kerana die lagi...Hampir setahun..Tragedi tahun lepas berulang lagi...Die, kenapa kejam begini..?

5 comments on "Pantai bergelora"

taK$uB II on November 23, 2008 at 5:06 AM said...

relex la....jgn down2 sngt...satgi jadi ketot baru tau...relex cam aku ni ha....single sampai tua...

rOhock on November 23, 2008 at 1:20 PM said...

ke hutan boleh gak...wkakaka

aisHa 'S' on November 23, 2008 at 3:00 PM said...

taksub:
jadi ketot..?
cmne lak tu..?
single sampai tua..
ko da umo bape erk..?

rOhock:
waa...hutan..adeh la...

taK$uB II on November 23, 2008 at 6:12 PM said...

aku dah nak masuk 98 tahun dah

aisHa 'S' on November 23, 2008 at 8:32 PM said...

lor..ko baru 20thn ker..?
lagi muda dr aku la ni.?

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez