Sunday, November 23, 2008

Alone itu Sendiri

Posted by aisHa 'S' at 11/23/2008 11:11:00 PM

Ku lari ke hutan kemudian menyanyi ku
Ku lari ke pantai kemudian teriak ku
Sepi
Sepi dan sendiri aku benci
Aku ingin bingar...aku mau di pasar

Bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai!
Biar mengaduh sampai gaduh!
Aih...ada malaikat menyulam jaring labah-labah belang di tembok keraton putih
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya biar terdera
Atau aku harus lari ke hutan, belok ke pantai?


p/s: Kenapa sajak ini..? Sebab ia penuh bermakna buat aku...Kekosongan jiwa aku...Perasaan yang seakan sama puisi ini..Adakah yang masih mengerti...Aku BOSAN....!!!!..Tak suka cuti panjang..Time belajar nak cuti..time cuti nak belajar..ntah mana satu la ni kan.? pape pun layan puisis ni best gak..hehe....

2 comments on "Alone itu Sendiri"

taK$uB II on November 25, 2008 at 8:29 PM said...

tu gambaq sapa? gambaq ang ka?

aisHa 'S' on November 25, 2008 at 9:43 PM said...

bkn la...
bkn pic aku la..
tu pic search kt google jer...

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez