Tuesday, September 21, 2010

Gila Bayang

Posted by aisHa 'S' at 9/21/2010 12:08:00 PM
Bila perempuan putus cinta..Dia akan kutuk-kutuk lelaki tu. Padahal lelaki tu la yg die sayang sebelum ni. Tapi sebab nak puaskan hati ko yang sakit tu, ko kutuk la die kan..??

Dan perempuan yang jadi bekas kekasih pulak akan kutuk gurl yang baru kapel ngn xbf ko tu. Perempuan tu gedik la, jelik la, mengada-ngada la, perasan lawa la(padahal memang lawa pun) macam ko semuanya perfect, kalau perfect asal ko pun kena tinggal juga.? Pastu mula tak sedar diri. Bercerita dengan orang macam ko ni bagus dari semua segi. Hey tolonglah nurul aishah. Wake Up.!!! Sedar tak yang anda tu sebenarnya telah ditinggalkan dan diduakan oleh dia.? Jadi mengapa rasa diri ko bagus lagi sedangkan ko pun tergolong dalam golongan orang yang pernah gagal.?

Sekian,
Sesi muhasabah diri. Peringatan untuk diri sendiri agar jangan terlalu memandang rendah pada orang lain. Dan jangan terlalu menganggap diri anda tu hebat dari orang. Terima Kasih. Ngee. :D

9 comments on "Gila Bayang"

Mohd Naim on September 21, 2010 at 12:18 PM said...

biasa la tuh...lebih baik kutuk2 dan fikir yg xbaik pasal ex yg tinggalkan kita tu..kurang sikit parahnya dari fikir dia nie bagus,baik,hensem sebab rasa sangat rugi terlepas org yg macam nie..

kalau kita fikirkan negatif pasal dier..atleast kurang la rasa terkilan sebab tak dapat si dia tu....

aisHa 'S' on September 21, 2010 at 12:22 PM said...

tapi perempuan ni, itulah masalahnye. Mulut tak seiring dengan hati.. Mulut kutuk itu ini.Tapi hati sayang lg..Ari ni benci esok rindu...
kikikiki... Da smpai bile cerita nka habis..? Sampai dpt bf bru la yer..?
Kalau cmtu xper lg kn..??
Dibuatnye dpt bf bru nnti masih duk sanjung yg lepas gak cmner...???
hehehe..kena bt entry baru ni sal ni lak.

Mohd Naim on September 21, 2010 at 12:39 PM said...

tapi cik aisha tak boleh lawan kehilangan yg ini lah...

http://bit.ly/8XzVAt

dapat yg 'baru' pun belum tentu terubat luka yg lama...

Ann on September 21, 2010 at 1:37 PM said...

betul..ak sokong kate naim tu...luahkan jer pe yg terbuku dihati, jnji puas.....

aisHa 'S' on September 21, 2010 at 3:10 PM said...

Naim : sbnarnya aku pernah lalui detik 'kehilangan yg itu'

baca sini..

http://amusynuraisha.blogspot.com/2008/12/genaplah-sudah.html

kehilangan adik sendiri..dan terima berita tu ng asorang diri kt rumah..
ok la..
hal hidup ngn mati kite xleh pertikaikn..

mmg hal ptus cinta isu remeh je sbnrnye..sbb bru je bercinta, lainla kalau da kawin bercerai.. lg la parah. cuma mgkin sy blum capai ke tahap tu..sbb tu ptus cnta tu pn nk kecoh kt fb :D

Tp isu keluarga mmg sy xselitkn sgt kt blog.. sbb itu adalah privasi.. Dan sal couple ni saja utk luahkan perasaan yg terbuku. Sekurang2nye bila da cerita kt blog, then org bg pndangan kite pn boleh buka minda sikitkn..

Ann : Mmg da bt pun..Da kutuk2 kaw2 punyer..hehehe

Mohd Naim on September 21, 2010 at 3:41 PM said...

oh yake? kesianya..dekat arwah adik yg lemas tu..tapi xpe, mati lemas tu kira syahid jugak..sama macam baby yg 3 bulan tu la..


ha'a putus cinta memang la perit, siapa kata xperit..yg xpernah alami atau tak cinta sepenuh hati jer rasa xperit...

aisHa 'S' on September 21, 2010 at 3:50 PM said...

perit tu perit..
tp yg perit tu kena telan...
haha....
xde la nk kate merana smpi sakit jiwa..
sbb menda ni ambik masa utk sembuh...
tp entry ni aku nk update sikit la..
ada penambahan cerita sikit..
hehehehe....

*asal lak aku jahat sgt ni..
giler busuk hati aku ni.!!!

fndrocka on September 22, 2010 at 8:48 AM said...

haa..bagus entri ni. dah tak bersama..mcm2 cerita kluar..jgn jd pesen abby abadi lak.huhu.



kadang memg akan terlebih ikut emosi..tp kurg2 cuba be rational lah kan

aisHa 'S' on September 22, 2010 at 9:05 AM said...

Abby abadi tu da tahap parah..
xperlu kot die nk bitau media..
adakah die rasa bangga dpt tunjukkn die yg kuarkn duit..
bila die bt cmtu, kt situ pn da tnjuk die xmatang dan suke mengungkit.
tapi..kalau blogger akn mengadu kt blog..artis mesti mengadu kt media kn..?
hehe..aku harap aku xjd pmpuan yg mcm tu..

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez