Wednesday, August 25, 2010

Busy sangat ker...?

Posted by aisHa 'S' at 8/25/2010 04:34:00 PM
Hari ni banyak kerja. Sampai waktu rehat tengah hari pun tak sedar. Tau-tau dah pukul 1.15p.m. Maknanya waktu rehat dah nak habis. Jadi tak dapat la nk curi-curi tidur. Suasana ofis hari ni agak meriah sikit, bila ada seorang staff yang suka buat lawak. Aku tukang gelak jer. Lepas tu, bila telefon berbunyi, mesti ringtone lagu raya. Aduhai... Memang terus tak sabar nak raya. Pulak tu, ada yang siap pasang lagu raya lagi. Hehe..
Kenapa hari ni macam happy-happy sikit.? Aku pun tak mengantuk macam sebelum-sebelum ni. Mungkin sebab ada kerja kena buat. Terus mata segar. Sesibuk mana pun, post entry baru wajib buat. Sempat lagi baca dan komen-komen entry orang lain. Sambil menghitung hari di bulan agos ni yang berbaki seminggu saja lagi. Aduyai.Aku semakin 'tua'. Saya tak bersedia untuk angka itu bertambah lagi.


Hari ni kita dengar balik lagu yang mungkin agak dilupakan. Saja untuk bangkitkan balik semangat perjuangan ni.

Standing In The Eyes Of The World

Pahit getir hidup... dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi, demi kejayaan
Terdidik sejak mula, tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah, tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...

Monolog : Kerja untuk hari ini dah submit.. Tengah tunggu komen saja. Esok kita belajar nak buat video pula. Hope i can do the best.

4 comments on "Busy sangat ker...?"

fndrocka on August 26, 2010 at 12:09 PM said...

happy dengan persiapan rayalah tu...maybe ada yg dah siap bju raya..maybe ada yg dah beli set sofa baru..maybe ada yg dah dpt duit raya dari bos..

aisHa 'S' on August 26, 2010 at 12:34 PM said...

haha..dorang pn sebok bncang sal cuti raya lg..hehehe..aku jga la cuti kne ptg gaji..

Hamzah Ian on August 26, 2010 at 2:31 PM said...

lagu ella ni best

aisHa 'S' on August 26, 2010 at 2:41 PM said...

yup..sama2 la berusaha utk berjaya..heeee

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez