Tuesday, August 31, 2010

Ucapan Merdeka dan ucapan Hari Jadi.

Posted by aisHa 'S' at 8/31/2010 12:39:00 AM

[Lagu ni aku hampir terlupa sudah..Ini pun aku bernasib baik sebab ada seorang budak kecik yang nyanyikan balik lirik tu dekat fb.Tq dak kecik :D]

Hari ni konon-kononnya nak happy-happy. Tapi sampai je hostel terus tertidur kepenatan. Waktu malam sebelum menjelang pukul 12 malam. Suasana yang suram.Hati aku sedang dilanda kekecewaan. Sebab aku betul-betul nak keluar pergi jejalan tengok lampu-lampu kalimantan dan bunga api di jalanan. Hajat tak kesampaian. Jadinya aku terbungkam je atas katil ni sambil online. FB pun suram jer. Mana semua orang.??

11:25p.m kawan aku call. Wish birthday. Katanya saja call awal sebab nanti ko mesti busy lak kan.? Hee..Terharu. Terima kasih kawan. :D Kamu sahabat yang baik. Maaf sebab perbezaan jantina membuatkan kita tidak boleh begitu mesra. Menjelang pukul 12 malam, telefon aku masih lagi sunyi. Rasa sedihnya...Tapi tak lama, lepas je 10 minit,, mesej terus berebut-berebut masuk. Sampai aku pun tak tahu nak reply mana satu. Masa ni senyum sampai ke telinga. Walau di hati tercalit sedikit duka sebab mesej yang ditunggu tak juga kunjung tiba. Dekat wall fb kawan-kawan pun mula post ucapan hari jadi dan selamat hari merdeka. Wah mereka ini tiba-tiba saja muncul. Serentak pulak tu. Memang saja buat aku sedih dulu. Ingat tak ada kawan-kawan yang online malam ni. Terus suasana bertukar meriah.

12:17a.m- dapat panggilan dari sahabat sejawatan dulu. Katanya sedang memancing. Aku ingatkan sedang melihat bunga api. Dengan suara yang ceria kamu cakap, pertama aku nak wish Selamat hari Merdeka..Aku dah gelak da. Lepas tu kedua aku nak wish Selamat hari jadi. Meletus ketawa ketika itu. Ahh..Sahabat, anda semua sangat prihatin. Terima kasih sangat. Seperti biasa mood sedih bertukar ceria. Masa sedang berbual di telefon, dapat satu mesej yang ringtonenya lain dari orang lain. Aku hampir melonjak gembira...Weee...

Hepi besday 2 u. hepi besday 2 u.lalala.hepi besday 2 u.sok, tgk cmne..kte kuar gi mn2. Nnti papehal msj blik. Skrg nga lepak ni. Jln jem gle.
Gembira tak terkata. Sungguh.! Waa tak sangka..Uhuk2..Nak melompat je rasanya. Akhirnya, tahun ni kamu wish birthday pada malam 31 ogos.Heee..Terima kasih. Ini yang saya tunggu selama ini. Tidak besar pun permintaan itu, Hanya satu mesej dari kamu sudah cukup buat aku rasa masih dihargai. Tak sabar tunggu hari esok. Firts time ni keluar on my birthday selama kenal hampir dah berapa tahun erk..? heee

Tadi adik aku send mesej, ucap selamat hari jadi, lepas tu sambung chat dekat fb. Abang aku lak chat dekat fb, kakak aku post status dekat fb. Dalam satu malam, mereka yang tinggal dalam satu rumah memberi ucapan hari jadi. Hehe..Terima kasih ya. Tunggu jumpa nak raya nanti.

Buat kawan-kawan yang ucap birthday, terima kasih banyak-banyak. Sesungguhnya,ucapan anda memberi satu perasaan yang indah dalam diri ini. Rasa teruja, rasa gembira dan yang penting rasa dihargai. Ada sahabat yang mengenali dan juga sahabat di alam maya saja. Jutaan terima kasih yang tidak terhingga. Kerana tanpa anda siapalah saya.. Kerana anda membuatkan saya rasa sangat bermakna pada hari ini. Selamat hari merdeka yang ke 53. Dan selamat hari jadi untuk diri saya sendiri yang ke 23tahun. :D
MERDEKA.!!! MERDEKA..!!! MERDEKA..!!!!

2 comments on "Ucapan Merdeka dan ucapan Hari Jadi."

Ann on August 31, 2010 at 12:05 PM said...

anak merdeka la ni? wish u happy beday.. smg sihat n hepi slalu

aisHa 'S' on August 31, 2010 at 12:58 PM said...

terima kasih ann..hehehe..
sungguh terharu..
sob-sob-sob..
da makin tua pn..
lalallaa

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez