Wednesday, August 11, 2010

Lunch Time.

Posted by aisHa 'S' at 8/11/2010 01:43:00 PM
[Gambar hasil dari google]

Waktu lunch di bulan puasa... Malas nk keluar berjalan takut penat. Tapi tak boleh nak stay kt meja ni je,sebab sejuk giler. Dah berlapis pakaian menyelimuti tubuh, tapi masih belum mampu melawan rasa sejuk. Sampai biru kuku di jari. So first day puasa ni, ada staf perempuan buat usrah di surau pejabat. Aku join sekali. Happynya...Banyak perbincangan dan pertanyaan diusulkan dan jawapan diberikan dengan baik. Alhamdulillah. Sekurang-kurangnya tidak sia-sia ramadhan pertama ini. Semoga ia berterusan juga untuk hari-hari berikutnya. Kalau tak nanti aku buang masa dengan tidur je bila waktu rehat. Lama-lama nanti makin melemahkan jiwa dan tubuh badan.

Rindu kenangan masa zaman sekolah agama dulu..Cewah..Tetiba je.

Bila mentari menyinar..Ku rasa bahangnya membakar. Bila mentari tunduk ke bumi ku rasa diri ini sunyi..Tiada teman..seorang diri... Dalam kepekatan malam, kulihat ada bintang-bintang kecil, turut bersama...Oh...indahnya ciptaan tuhan pada yang mahu memikirkan..Rahsia segala yang tercipta, tersembunyi pada kurniaan rahmatnya...Disebalik terang sirna suria ada yang buta menilai dunia..Dan pada malam yang gelita ada insan yang terus berdoa...

Mutiara Kata :- Menulis sepuluh jilid buku mengenai falsafah lebih mudah daripada melaksanakan sepotong pesanan.

2 comments on "Lunch Time."

~hAKim ZaiLAn~ on August 12, 2010 at 1:53 AM said...

slamat bpose..

aisHa 'S' on August 12, 2010 at 9:40 AM said...

Selamat berpuasa utk hakim juga.
:)

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez