Thursday, August 12, 2010

Tiket oh tiket

Posted by aisHa 'S' at 8/12/2010 01:32:00 PM
Baru je balik dari hentian putra. Dengan harapan untuk beli tiket raya. Pergi kaunter bas Sani, dorang da tampal awal-awal cakap tiket raya buka 16hb Ogos 2010. Pergi kaunter bas Perdana tanya tiket 8hb malam ada ke tak.? Abang tu senyum je sambil geleng-geleng. Pastu terus call abang aku cakap tiket dah habis. Lepas tu pergi kaunter Mahligai tanya yang 8hb ada lagi tak.? Akak tu cakap dah habis dik.. 9hb pagi..? Dah habis juga. Ok..Then call abang aku cakap Mahligai pun habis. So dia cakap, takpe lah, nanti dia suruh member dia adjust. Hee..Berbunga di hati. Lepas tu aku cakap, kalau tak ada juga book la yang Sani. 16hb baru buka. Kemudian aku balik ke ofis meredah kepanasan.

Kenapa aku tak ambik tiket bas lain..? Maybe sebab aku tak biasa naik, jadi aku rasa tak percaya dan rasa tak selesa. Aku paling suka naik bas Sani dan Perdana sebab masih baru dan selesa. Tidur pun lena. Kalau bas lain, aku memang tak lelap tidur sepanjang perjalanan yang memakan masa 8jam. Bas Sani sebab dia double decker. So aku suka sit yang atas. Tak suka sit bawah, sebab rendah sangat. Dan paling suka single sit.! Kenapa nak balik raya pun memilih.? Aku memilih sebab kalau bas tak selesa nanti habis satu badan sakit. Aku tak kisah mahal sikit, ala bukan banyak beza pun. Tak samapi rm10 beza dia. Tapi harga tiket untuk raya berapa ya.?

[Hope ada tiket untuk balik raya ni..Uwaaa..Nak raya..!!! Aku dah apply cuti ni. Sampai kena tolak elaun lagi tu.. Bulan depan elaun tak cukup la RM500. Tapi tak apa, raya punya pasal.]

Monolog :- Tiba-tiba aku terfikir, semalam aku ada mengumpat tak..?? Haha..Rasanya semalam tak banyak cakap kot. Maybe tak ada mengumpat siapa-siapa. Kena jadi pendiam la lepas ni. Baru kurang sikit buat dosa dalam bab megumpat dan megata.Boleh tak gitu.? :p Tapi kalau bermesej pun boleh jadi mengumpat kan..???

4 comments on "Tiket oh tiket"

fndrocka on August 12, 2010 at 2:53 PM said...

Bas dato sani memg selesa dan canggih..sokonglah sani.hoho

aisHa 'S' on August 12, 2010 at 3:16 PM said...

Sani da jd Dato ker..?
huhu..
xtau plak..
hebat seh beliau...
haha...Setakat ni sani masih lg jd pilihan.

Redbloodsnow on August 12, 2010 at 3:17 PM said...

UIII AWAL AH KO BELI TIKET WAT BALIK RAYA EK YANG. BAGUSS BAGUSS :)

aisHa 'S' on August 12, 2010 at 3:35 PM said...

Ni dah kire terlambat dah..sbb tiket pn dah habis..
So xde tiket lg la bt masa ni..

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez