Wednesday, August 18, 2010

Hari ke Lapanbelas dalam bulan Ogos

Posted by aisHa 'S' at 8/18/2010 09:03:00 AM
[Sweet as Candy]

Bagaimana perasaannya ada teman lelaki yer.?
Perasaan bila ada orang yang menyayangi.
Perasaan bila ada orang mengambil berat.
Perasaan bila ada orang rindu.
Dan perasaan bila ada tempat untuk berkongsi banyak perkara.
Bagaimana perasaannya bila kamu merajuk dan ada orang memujuk.
Perasaan bila kamu sedih dan kamu mengadu padanya.
Perasaan bila hati berbunga-bunga dengan rasa bahagia.
Dan yang penting, dia hanya milik kamu, hanya menyayangi kamu dan merindui kamu sepanjang masa. Tiada gadis lain di hatinya selain kamu. Kamu sahaja.

[Dapat hadiah bunga camni mesti sweet kan.?]

Sedang cuba menggambarkan bagaimana rasanya perasaan bila diri disayangi..Bukan perasaan kamu menyayangi orang. Tapi perasaan bilamana diri ini disayangi oleh orang yang kamu sayang atau disayangi seseorang yang kamu hargai. Perasaan menyayangi tu dah memang terpahat dihati ini. Sudah bertahun kiranya.

Adakah Cinta itu penuh dengan bahagia.?
Dan bila waktunya akan berduka.???




Monolog:Aku sedang cuba untuk mengingati perasaan itu.
Hati ini sunyi. Apa yang dikejar belum lagi dimiliki. Sungguh perasaan 'cinta' itu, bila dia hilang sakitnya amat dalam. Dan sekejap saja perasaan 'cinta' kamu pada saya pergi. Mudahnya..? Mengapa bagi saya ia begitu sukar dan mustahil.? Mungkin kerana sayangku ini sepenuh hati.

10 comments on "Hari ke Lapanbelas dalam bulan Ogos"

Hamzah Ian on August 18, 2010 at 1:17 PM said...

nape laki korea ni glemer eyh..

Mohd Naim on August 18, 2010 at 1:35 PM said...

kita selalunya merindui apa yang kita telah tidak miliki lagi..masa ada tu, kurang hargai, bila dah terlepas..baru nak menyesal...itu normal lah..tapi kalau menyimpanya lebih banyak negatif dari yg positif, lepaskan sahajalah walaupun hati ini akan menjadi amat pedih...

" Sungguh perasaan 'cinta' itu, bila dia hilang sakitnya amat dalam."

sebenarnya, kalau cinta itu telah hilang, dah tak rasa apa-apa lagi..sakit dan pedih tu bila cinta masih bersisa tapi kita tak bisa memilikinya....

Mohd Naim on August 18, 2010 at 2:14 PM said...

It's up to you..kalau masih nak kejar cinta yang telah terlepas tu..kejarlah..kalau kuat jodoh kamu berdua, Insyallah dia pasti jadi milikmu...

Saya pun hadapi yg sama, kejar jugak walaupun dia dah ada yg lain..tapi buat macam tu buat saya rasa mcm berlari tanpa arah tujuan, macam berjalan dalam terowong gelap yang tak tahu mana penghujung...macam sia-sia...

tapi nak buat macam mana kan...kita rasa si dia adalah yg terbaik buat kita..dia adalah segala-galanya..tak memilikinya rasa macam tak bermakna lagi hidup ini...rasa tak lengkap hidup ni kalau tak bersama si dia...


lagi satu, dia bila dia rasa 'selamat' iaitu dia tak nak kat awak pun..awak still cari dia lagi...masih sms dia walaupun dia tak balas...dia rasa dia hebat...cuba nanti awak dapat yang lain...mesti dia pulak akan kejar awak semula..tapi masa tu dah terlambat (tapi tu pun kalau dia kejar balik...kalau tak, perasan sendiri jerlah)

kalau awak nak tengok dia sayangkan awak ke x, cuba jgn kontek dia lagi..jgn msg, remove dia dari friend list..mula2 mmg susah..tapi try dalam sebulan..msg hari raya pun jangan hantar..cuba tengok samaada dia msg awak atau tak...

:)

aisHa 'S' on August 18, 2010 at 3:20 PM said...

ntah la..ssh nk ckp..da pernh lost cntac pn..tp lame2 cntac balik...mmg xleh nk buang dr hidup...
xper la....
skrg ni sy fokus utk diri sndiri dlu..
kdg2 rasa sunyi tu yg bt pk bkn2... bkn tak ada kwn2 sekeliling..tp rase idup ni xlengkap...aiseh..truk-teruk.!

mE n mysELf on August 18, 2010 at 11:52 PM said...

Sha, kadanag2 rase macam baek xde dari ade p0n ade.
Bukan sebab salah kite yang setia.
Tapi sebab salah dye x menghargai.
Sumtymes bwtkan rase macam xperlukan sume tu dlm hidup ni.
But sumtymes rase macam kehilangan.
Smpy xtahu nk bwt ape, nk bwt camne, ape yg pat0t n ape yg xpat0t.
Saba?
Smpy bile kne saba.
Smpy bile nk mengharap pd bnd yg xpasti.
Situasi kite mungkin bbeza.
Sbb tu sha still bleyh btahan smpy skg even i kn0w sha tersgtlah saket dek kerane 0lehnye kan.
Huhu~
Susah3~

aisHa 'S' on August 19, 2010 at 7:00 AM said...

Izzah:Yup, sebab kesakitan tu la yg bt i tabah smpi skrg...Sakit...mmg la sakit...tp die juga yg jd menyembuh...bkn mslh xnk cari lain..Tapi bkn senang nk cari lain. Bknnye i ni jenis berkurung kn..jenis huha2 gak...Melekat lg ngn die. $ now, biarlah macam ni dulu.Lgpn skrg da nampak sedikit perubahan. Ntah la...I usahakn utk yg ni dlu.Thanks to u dear..Moga happy sokmo dgn yg tersayang. :p

Mohd Naim on August 19, 2010 at 8:56 AM said...

hehehe...awak rasa die xlama dgn budak tu bcoz u think u r better than her...day by day...lagi rasa semangat bila layan lagu u belong with me (Tylor Swift) dgn lagu girlfriend (avril) kan?tambah pulak lagu baby come back (vennesa hudges) lagi la lentok..huhuhu!!

tapi bila awak rasa macma tu, awak cuma hidup dalam harapan, tak pasti bila akan tertunai..tak pasti bila akan jadi kenyataan..tiap2 hari doa agar diaorang putus..tapi tak putus2 jugak..

sebenarnya..dia cuma anggap awak kawan sebab dia tak rasa yg dia nak hidup dgn awak...just friend, no more than that...

apa-apa pun, banyakkan berdoa..kalau ada jodoh dgn dia..ada lah...

aisHa 'S' on August 19, 2010 at 12:26 PM said...

Naim:it's not like dat la..sy xpk pn sy lg baik dr dbk pmpn tu.Tapi ade sbb2 yg lain. dlm hal ni sy mmg xtau pape..sbb die byk contac n cerita kt kwn sy sal perasaan die tu..
so dat y la sy rasa sy ad harapan. itu jer...
sblm ni sy mmg tggu die tanpa ada harapan lgsg..
tp bt msa ni, die sendiri yg bg sy haran..dan mnkin ini bkn masa yg sesuai tuk sy dan die..itu jer..
:D

Mohd Naim on August 19, 2010 at 6:08 PM said...

harap mcm tu lah... cuba doa nie...

http://aredha.blogspot.com/2009/03/doa-untuk-kahwin.html

aisHa 'S' on August 19, 2010 at 6:24 PM said...

wah great...haha..boleh diusahakan ni..
:D

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez