Tuesday, August 17, 2010

Hari ke Tujuhbelas dalam bulan Ogos

Posted by aisHa 'S' at 8/17/2010 09:46:00 AM
[wajahmu yang ayu, memikat hatiku. :p ]

Mata tersangat mengantuk. Mengadap screen sambil tersengguk-sengguk lagi. Hairan aku tengok orang lain bekerja dengan bersemangat dan ceria. Aku pulak moody dan suram je. Semalam tidur agak lambat, pukul 2pagi, kerana ada majlis berbuka puasa di Menara HLA. Pukul 5 bangun sahur pula, walaupun sahur cuma makan sebiji epal dan air masak je. Semalam pukul 12malam baru balik hostel di hantar oleh sepupuku. Menjawab dengan pak guard sebab pagar hostel dah tutup, tapi aku agak bernasib baik, kerana mereka kenal aku dan tahu aku student praktikal, pak cik tu cuma tanya dari mana, dan aku jawab la ada majlis buka puasa.Lagipun aku memakai baju kurung, jadi pak cik tu terima alasan aku. Tak perlu tulis nama di buku log lewat masuk. :)

Bulan puasa ni agak murah rezeki, kerana selama 3 hari berturut-turut ni asyik makan free jer. Dan esok ada majlis buka puasa di luar lagi. Ada invitation untuk staff dan aku sebagai trainee dapat join. Syukur murah rezeki bulan ini. Setakat ni masih belum lagi sempat berbuka di luar bersama kawan-kawan. Biasanya kalau tak ada majlis berbuka di luar, aku mesti makan dalam bilik hostel je bersama roomate. Bila agaknya dapat plan jumpa kawan-kawan dan makan diluar. Tapi kalau makan diluar mesti memerlukasn banyak belanja la sebab sendiri tanggung. Dan semestinya makan di fastfood. Kalau da makan di fastfood confirm la RM10++ melayang untuk sekali makan. Tapi tak mengapalah, asal dapat jumpa kawan-kawan yang dah lama tak jumpa, tak perlu berkira sampai sebegitu.

Psst: Ada sesiapa yang nak ajak aku pergi berbuka dimana-mana lagi tak..?? :D

Monolog: Saya nak sangat berbuka dengan kamu. Bilakah waktunya..???

2 comments on "Hari ke Tujuhbelas dalam bulan Ogos"

Ann on August 17, 2010 at 2:59 PM said...

huhu bestnye dpt invitation berbuka puasa...

aisHa 'S' on August 17, 2010 at 3:05 PM said...

huhu...
mmg la best..tp badan pn nek la jugak..
xleh nk diet.
:p
Ann sesalu berbuka dirumah ker.?

 

My Paper Heart Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez